Aperokoningin Susan Aretz maakt niet alleen de lekkerste recepten, maar heeft er zelfs boeken over geschreven! Ze weet dus als geen ander hoe je de apero extra feestelijk maakt. Vandaag in van de barbecue: Padron pepers. Het perfecte aperogerechtje voor bij de frisse Rueda Verdejo tijdens deze warme zonnige dagen.
Susan: “Deze milde Spaanse peper is een perfect aperohapje. Snel klaar en heerlijk bij een glas wijn. Dit recept voor Padron pepers wordt gemaakt op de barbecue.
In tegenstelling tot de meeste pepers zijn Padron pepers niet heel spicy. Door ze te grillen op de barbecue worden ze bovendien lekker zacht en daarmee een perfect aperohapje. En laat de Spaanse Verdejo wijn uit Rueda daar nu een héle goede match mee zijn!
Padron pepers kopen
Inmiddels kun je Padron pepers op steeds meer plekken kopen en zelfs bij de grotere supermarkten. Als onderdeel van een grotere plank gebruik ik veelal 200 gram Padronpepers. Ik geef je ook 3 verschillende versies hoe je die Padron pepers daarna op smaak kunt brengen. Aan jou welke je favoriet is.
Rueda borreltijd
Als je dan toch in Spaanse sferen bent, maak het feest dan compleet met een mooi glas witte Verdejo uit Rueda. Een perfecte aperowijn, die zich perfect laat pairen met verschillende borrelhapjes, zoals deze gegrilde Padron pepers.
Bereidingswijze:
Verhit je barbecue naar 200 C (direct). Let de Padron pepers op het rooster en in 5 – 10 minuten, terwijl je regelmatig draait, gril je de Padron pepers gaar. Als ze iets blakeren is dat helemaal niet erg, dat geeft alleen maar meer smaak.
Geen barbecue? Geen ramp! Zet een koekenpan op hoog vuur met een drupje olie erin en gril de Padron pepers hierin, rondom aan, tot ze gaar zijn.
Smaakmakers
Om je Padron pepers op smaak te brengen zijn er meerdere opties.
- Olijfolie + zout ; een scheutje lekkere extra vierge olijfolie met zeezout is de klassieke wijze
- Met 1 el crispy chili oil en dan lekker schudden is de spicy wijze
- Met 1 el miso en dan rondom er mee omhullen is de funky wijze
Op welke manier je ze ook maakt, zorg dat je een fles Rueda Verdejo koud hebt liggen om, met een lekker hapje op tafel, op het leven te proosten!”
Dit recept is gemaakt door Susan Aretz is.m. Rueda wijnen – geen 18, geen alcohol