Spaanse vissoep met garnalen
Heb je wel al de Rueda in huis, maar nog geen recept? Hierbij onze tip voor een rijke Spaanse vissoep met garnalen.
Ingrediënten (4 porties)
- 800 ml visbouillon (vers of van een blokje)
- 150 ml droge witte wijn
- 500 g ongepelde, rauwe garnalen
- 1 eetl olijfolie
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 eetl tomatenpuree
- 2 tomaten, in stukken
- zout en peper uit de molen
- 100 ml crème fraîche
- 2 eetl fijngehakte peterselie
Recept:
- Breng de bouillon met de wijn en de garnalen aan de kook. Haal de pan van het vuur en schep de garnalen eruit (ze zijn nu net gaar). Laat ze iets afkoelen en pel ze.
- Verwarm de olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe en bak 1-2 minuten mee.
- Giet de bouillon erbij en laat op laag vuur 20 minuten trekken.
- Voeg de gepelde garnalen toe maar houd 8 mooie exemplaren achter.
- Pureer de soep met een staafmixer, proef en breng indien nodig op smaak met zout en peper.
- Roer de crème fraîche door de soep, warm door en verdeel over 4 borden.
- Garneer de vier borden met de achtergehouden garnalen en peterselie. Meteen serveren.
Dit recept is een van de vele Spaanse visrecepten die je kunt vinden op rueda.menu. Neem snel een kijkje voor alle recepten mét passende wijntips.