Winefluencer Elianne deelt haar recept voor spiering
Ook Rueda’s eigen winefluencer Elianne van Eliannedrinkswine weet het zeker – Rueda is lekker met vis! Daarom deelt ze hier haar recept voor Smelt (spiering) met Eylo Rueda Verdejo. Met slechts vier ingrediënten een must try voor een zomerse dag!
“Gefrituurde spiering is heerlijk als borrelhapje of als onderdeel van een tapasplank. De visjes hebben best een vissige smaak, in combinatie met de knapperige, gefrituurde eigenschappen van het gerechtje heb je een wijn nodig met een mooie frisheid, maar wel genoeg body. Dat roept… juist ja, VERDEJO! De Rueda Verdejo van Bodegas Eylo is een uitstekende begeleider, fris met genoeg body, zonder het gerechtje te overheersen. Heerlijk!”
Ingrediënten
- Spiering
- Bloem
- Citroen
- Frituurolie
Bereiding
Zet de frituurpan vast aan. Heb je geen frituurpan, kan je ze ook in een pan met veel olie bakken. Wees dan royaal met de olie.
- Was de visjes onder stromend koud water.
- Dep de visjes goed droog.
- Doe de bloem op een bord en haal de visjes hier goed doorheen.
- Check of de olie echt goed heet is. Doe dit door een druppel water in de olie te laten vallen, maakt het een spetterend geluid, is de olie heet genoeg.
- Doe niet te veel visjes tegelijk en let op dat ze niet aan elkaar gaan kleven.
- Wanneer de visjes mooi goudbruin zijn, zijn ze klaar. Dit gaat snel!
- Sausje is eigenlijk niet nodig, zo veel smaak hebben de visjes. Aioli past er ook erg lekker bij.
Salud!