Tomaat-zalmcrostini’s met José Pariente Rueda Verdejo
Het is begin maart , het voorjaar is in zicht! Dat vieren we met een heerlijk borrelhapje en een goed glas wijn. Ga eens voor dit recept van visrecepten.nl: zalmcrostini’s met tomaat. Hier zoeken we natuurlijk ook een heerlijke frisse Rueda wijn bij uit.
Vamos!
Ingrediënten (4 personen)
- 200 gram gerookte zalm.
- 1 bakje kerstomaatjes.
- 4 el extra vierge olijfolie.
- Een halve citroen.
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- 1 theelepel geraspte mierikswortel (potje) of Zaanse mosterd.
- 1 meergranen stokbrood.
- Peper en zout.
Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
- Halveer de tomaatjes in de lengte en leg ze met de snijkant naar boven in een bakblik of lage ovenschaal, sprenkel en strooi er 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel Italiaanse kruiden en peper en zout overheen.
- Schuif de tomaatjes 10 cm onder de hete grill en laat ze in 3-4 minuten heet worden.
- Laat ze afkoelen tot lauwwarm en snijd intussen de zalm in kleine blokjes.
- Rasp boven een kommetje de schil van de citroen en knijp er ½ eetlepel citroensap bovenuit.
- Klop er 2 eetlepels olijfolie met de rest van de Italiaanse kruiden, de geraspte mierikswortel en zout en peper naar smaak door en schep vervolgens de stukjes zalm erdoor.
- Snijd het stokbrood schuin in plakken van 2 cm dik en rooster ze onder de grill mooi goudbruin.
- Schep de zalmsalade op de crostini en leg er 2 halve tomaatjes op en leg ze op een schaal.
Wijn erbij
Dit is de José Pariente Rueda Verdejo Fermentado en Barrica. Deze wijn smaakt naar fris fruit, maar is dankzij de houtrijping ook zalvend en elegant met een licht vleugje bitterheid.
De wijn is te koop bij spanjewijn.nl voor € 23,37.
Perfect voor bij de zelfgemaakte zalmcrostini’s! Eet smakelijk!